Ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο Λύκειο και το σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δείτε την πρόταση

Συντάκτης: Δρ Παναγιώτης Τσιωτάκης

Περίληψη: Ολοκληρωμένη πρόταση για το γενικό λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το προτεινόμενο σύστημα έχει επηρεαστεί τόσο από το International Baccalaureate, όσο και το αντίστοιχο σύστημα που θεσμοθετήθηκε στην Κύπρο την περασμένη άνοιξη, καθώς και από τα συστήματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια. Επιρροές έχει δεχτεί, ακόμα, από την πρόταση για το Νέο Λύκειο του Βασίλη Κουλαϊδή που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας τον Μάρτιο του 2012.

Abstract: Integrated framework for the high school and admission to higher education. The proposed system is influenced by the International Baccalaureate, the corresponding system established in Cyprus (May 2015), relative systems applied in Greece. Proposed system Is also influenced by Vassilis Koulaidis’ proposed system (Ministry of Education, March 2012).

Ένα σχόλιο στο Ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο Λύκειο και το σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

  1. Παναγιώτη πολύ σωστά δομημένη και τεκμηριωμένη άποψη. Νομίζω ότι το επιστημονικό υπόβαθρο που θα αποκτούν οι φοιτητές με το σύστημα εισαγωγής που προτείνεις , θα τους βοηθήσει να παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θα εισαχθούν.
    Με το σύστημα αυτό, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης έχουν δυνατότητα επιλογής , πολύ μεγάλου αριθμού τμημάτων, αφού οι επιλογές τους διευρύνονται χωρίς να υπάρχει εγκλωβισμός των υποψηφίων.
    Η γ λυκείου συμφωνώ ότι πρέπει να είναι καθαρά μια τάξη με μαθήματα προσανατολισμού , με ελάχιστα μαθήματα γενικής παιδείας και τα τμήματα πρέπει να ορίσουν τα μαθήματα που θα πρέπει να εξεταστεί κάποιος . Κατά την γνώμη μου τα εξεταζόμενα μαθήματα πρέπει να είναι πέντε , ιδίως για τις περιζήτητες υψηλόβαθμες σχολές .
    Και πάλι συγχαρητήρια για την πρόταση σου και ελπίζω να μελετηθεί από την επιτροπή.

Αφήστε μια απάντηση