Σπύρος Γεωργάτος

spyros_georgatos

Σπύρος Γεωργάτος

Καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεργαζόμενο μέλος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περάτωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) και το Πανεπιστήμιο Rockeleller, ως διευθυντής ερευνητικής ομάδας (Group leader) στο Ευρωπαικό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) και ως αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κορυφαία τη εκλογή του ως ισόβιου μέλους του Ευρωπαικού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ).

Τα πρόσφατα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επιγενετική των βλαστικών κυττάρων. Έχει δημοσιεύσει 64 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 1 βιβλίο. Το έργο αυτό αποτιμάται σε 3.655 αναφορές με h-factor 34.

Έχει διατελέσει τακτικός συνεργάτης της πολιτικής επιθεώρησης «Ο Πολίτης» και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες και ιστοτόπους.

dialogos.minedu.gov.gr